tisdag 23 februari 2010

Lugnande regnljud



Idag bjuder jag på ett miljövänligt LJUD – ljudet av regn! Sajten Rainymood.com har ett enda syfte: att addera ett regn-ljudspår till livet.

Klicka på den stora pilen på sidan, luta dig sedan tillbaka, slut ögonen – och lyssna! Du kan med fördel spela en lugn, passande låt till regnskvalet, såsom John Hiatt - "Feels like rain".

söndag 21 februari 2010

Millenium Water - Vancouvers gröna stolthet


OS i Vancouver är snart inne på sin andra vecka, och första veckan har varit allt annat än friktionsfri, med ett dödsfall, uppskjutna tävlingar, startmissar, med mera.

Sverige har dock kammat hem en massa härliga medaljer första veckan: tre guld-, en silver- och två bronsmedaljer. Inte illa!



De kanadensiska arrangörerna menar i alla fall att deras OS blir det miljövänligaste hittills när det gäller miljön. Inför OS har man uppfört ett helt nybyggt bostadsområde – Millennium Water – som under OS hyser cirka 2600 idrottsmän och tränare. Området har kvalificerat sig för de Kanadensiska *Leed-kraven på guldnivå, och under byggnationerna har man använt sig av så naturligt och giftfritt material som möjligt.

Meningen är att området efter OS ska bli privatbostäder, där invånarna kommer att få ta del av mängder av miljövänliga lösningar, såväl i det egna hemmet som ute i omgivningarna. Byggnaderna kommer bland annat att värmas upp av avloppsvatten!

Mer information om Millennium Water hittar du här: www.millenniumwater.com

*Leed är ett system där olika hållbarhetsinsatser som materialval och energianvändning ger poäng.

torsdag 18 februari 2010

Beställ din ekomüsli på webben



Nuförtiden kan det mesta beställas på webben. Så även müsli! Saltå Kvarn erbjuder dig att själv blanda din ekologiska müsli, som du sedan får hemskickad med posten.

Över 60 olika ingredienser går att välja på och alla är tydligt prismärkta, vilket gör att man hela tiden ser vad priset blir när man fyller på sin påse. Dessutom hittar jag bär och frön jag aldrig hört talas om, såsom Regalrussin, Canihuagroddar och Amaranthpuffar.

Porto och hantering ingår dessutom i totalsumman. Mums!

söndag 14 februari 2010

Från tenniscourt till tidningsförvaring


Bild från www.creatables.se

En, säger en gång i mitt liv har jag provat på att spela tennis. Och det gick inte speciellt bra. Tacka vet jag badminton i stället som även ger en glad amatör en chans!

Om man nu inte får chansen att nöta marken på tenniscourten, kan man ta del av den genom att inhandla fina samlare för dagstidningar som tillverkas av spillmaterial från banorna. Hus & Hem, nummer 3/2010, tipsar om det Göteborgsbaserade företaget Creatables, som ligger bakom produkten.

På företagets webbshop kan du även inhandla Anslagstavlan TENNIS NOTICE-BOARD - också den tillverkad av filt som blir över vid tillverkningen av tennisbanor.

Grattis, Findus!


Egentligen är jag ingen anhängare av färdigrätter. Tycker att jag lika gärna kan knåpa ihop något själv av allt vad både kyl & frys kan erbjuda. Men jag har faktiskt ibland sneglat på lite mer ovanliga rätter som bland annat Findus har i sitt sortiment och tänkt att jag skulle testa.

Och nu kommer nyheten: Findus släpper nu i februari 16 tillsatsfria Wärdshusrätter, och 12 tillsatsfria rätter i Findus Familjeköket. Man vill på så sätt få tillbaka de konsumenter som lämnat marknaden på grund av all debatt kring tillsatser i färdigmaten.

I april släpps även en omgång Findusprodukter utan tillsatser. På god väg mot nollvisionen - även om man kanske inte kan nå den helt och hållet.

Källa: MyNewsDesk