söndag 7 mars 2010

Skal av kakaoböna – hot för mördarsnigeln?


Två gratisbiljetter lockade oss till trädgårdsmässan Hem & Villa på Malmömässan, som ägde rum den här helgen. Vi strosade runt utan mål, och njöt av olika utställares montrar, bland annat Jenny Strands blomsterdesign, där man ställde ut en fantastisk brudklänning, fantasifullt dekorerad med gröna växter.


Jag kopplade därefter på mina eko-ögon och ramlade på en intressant produkt som bland annat sägs kunna minimera antalet mördarsniglar! Den har namnet KAKAO-FLIS® och består av kakaobönans skal. KAKAO-FLIS® är även testad och godkänd av EU till ekologisk jordförbättring. Produkten används på samma sätt som täckbark, och bland egenskaperna märks bland annat att den innehåller lika mycket kväve som kogödsel.

KAKAO-FLIS® håller fukten bättre och bildar en klistrig yta, tack vare kakaosmöret som finns kvar i skalen. Dessutom har det alltså rapporterats om att mördarsniglarna hålls borta på de ställen där man täcker marken med fliset. Kanske värt att testa?

Mer information om KAKAO-FLIS® finns på Trädgårdsprodukter i Bohusläns hemsida. Återförsäljare i Skåne är bland annat Vellingeblomman och Flyinge Plantshop.

Inga kommentarer: